четвер, 31 січня 2019 р.

Навички майбутнього


Навички майбутнього



На Всесвітньому економічному форумі в Давосі були названі 10 професійних навичок, які будуть актуальні через 5 років.
1. Комплексне багаторівневе рішення проблем (Complex problem solving). Це означає, що людина здатна бачити суть проблем і розбиратися з причиною, а не з наслідком.
2. Критичне мислення (Critical thinking). Це такий спосіб мислення, при якому людина ставить під сумнів інформацію, що надходить і навіть власні переконання.

3. Креативність в широкому сенсі (Creativity) Творче початок - це здатність бачити те, чого ще немає.
4. Уміння управляти людьми (People management) Майкл Джордан сказав геніальну фразу: «Талант виграє гри, а команда - чемпіонати». Управління людьми - це складна наука про те, як лідерам приймати головні рішення не просто про підлеглих, а про Людей.
5. Взаємодія з людьми (Coordinating with others)
6. Емоційний інтелект (Emotional intelligence) Під емоційним інтелектом розуміється здатність розуміти емоції, наміри і мотивацію інших людей і свої власні, а також вміння управляти своїми емоції, наміри і мотивацію інших людей і свої власні, а також уміння управляти своїми емоціями та емоціями інших людей.

7. Формування власної думки та прийняття рішень (Judgment and decision-making)
8. Клієнтоорієнтованість (Service orientation)
Судячи з прогнозів, сфера послуг в світі буде тільки зростати, а хороший сервіс завжди на вагу золота. 9. Уміння вести переговори (Negotiation) 10. Гнучкість розуму (Cognitive flexibility)
Когнітивна гнучкість - це здатність розуму швидко перемикатися з однієї думки на іншу, а також обмірковувати кілька речей одночасно.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Гз - 21 1/9 історія України

  07.12.21 Урок 11 Тема уроку:  Відносини Центральної Ради з Тимчасовим урядом. І Універсал Центральної Ради. Генеральний секретаріат. Волод...